Hondenschool West-Brabant

opgericht in 2019
Aangesloten bij de Federatie Hondensport Nederland
 
ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 75557150

Dog Dance

Contacteer ons

Copyright © 2023 by "Ton Ramos"
All Rights reserved
E-Mail: info@somarshouse.nl
Dog Dance
 
Wat is Dog Dance
Dog Dance is een manier van omgaan met je hond, waarin je ook je creatieve gevoelens kan uiten. Positief trainen en creatief zijn staat voorop bij deze vorm van hondensport. Diverse stijlen waaronder in-line dancing of een fantasiedans behoren tot de mogelijkheden.
Deze vorm van hondensport kenmerkt zich door de hoeveelheid van oefeningen. Zo zal menige Dog Dance beoefenaar moeiteloos 10 of meer kunstjes kunnen laten zien. Er zijn geen vastgestelde oefeningen, alle bedenkbare dansvormen zijn mogelijk, mits het geen gevaar oplevert voor hond en geleider. Het mooie hiervan is dat een ieder de oefeningen kan aanpassen aan de mogelijkheden van de hond en de lenigheid van de baas.
 
Dog Dance is een prachtige sport die voor iedereen, ongeacht leeftijd of handicap, toegankelijk is.
 
Dwang is niet mogelijk, de hond zal er plezier in moeten hebben. Zo is deze sport alleen te beoefenen voor hen die een zeer goede band met hun hond hebben, maar ook doorzettingsvermogen en de wil om iets aan te leren moeten bij de geleider aanwezig zijn.
 
Een ieder die de Dog Dance cursus(sen) tot een goed einde brengt zal verslingerd raken aan deze gezellige sport die ook in wedstrijd verband uitgevoerd kan worden in diverse klasses van Beginner- tot Advanced danser.
 
Voor wie is Dog Dance?
Het mooie van Dog Dance is dat het voor bijna iedereen en iedere hond een geschikte sport kan zijn. Bij wedstrijden die vallen onder de reglementen van de FHN, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen ras- en rasloze honden. Iedereen mag aan deze sport deelnemen. Deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een FHN startlicentie, die verkrijgbaar is via een bij de FHN aangesloten instelling.
 
 
 
facebook
Logo links
logo rechts